Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies

Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies

Polityka prywatności opisuje zasady zbierania i przetwarzania informacji na Państwa temat w naszym serwisie, w szczególności wskazuje na zagadnienia związane z obsługą plików cookie, czyli tzw. ciasteczek.

RODO

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje  Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Państwa zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.

 

Administratorzy danych / Podmioty, którym przetwarzanie danych powierzono:

Administratorem danych jest Producent Stolarki Drewnianej KRZEMOWSKI Zakład Stolarski Zygmunt Krzemowski ul. Starobrzeska 24,49-305 Brzeg

W związku z profilem swojej działalności firma musi  powierzać przetwarzanie danych osobowych firmom, z którymi współpracuje, tj. firmom hostingowym, firmom prowadzącym obsługę podatkowo-księgową, a także partnerom, za pomocą których realizujemy na Państwa rzecz zlecenie. Przetwarzanie takich danych następuje wyłącznie w tym samych celach, w których dane przetwarzane są przez naszą firmę oraz w sposób zgodny z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.

Informacje ogólne

Serwis  http://krzemowski.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  • Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
  • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
  • Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www.
  • Informacje w formularzach
  • Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  • Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  • Serwis może zapisać informację ułatwiającą powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu url strony zawierającej formularz.
  • Dane podane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  • Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu kontaktu handlowego.

 

Cele przetwarzania danych:

  1. umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną;
  2. kontaktowania się z Klientem/Kontrahentem, między innymi w celu doprecyzowania zlecenia i świadczeniem usług;
  3. wykonania zlecenia
  4. fakturowania;
  5. w celu zapewnienia komunikacji pomiędzy osobą zainteresowaną, a firmą w tym do obsługi  sprawy i udzielenia odpowiedzi w odpowiednim wątku;
  6. przesyłanie informacji marketingowych mailem – jeśli użytkownik wyraża zgodę na taką formę kontaktu ( np. zapis do newslettera, oznaczenie odpowiednich zgód );
  7. w celach archiwalnych (dowodowych)

Podstawy prawne przetwarzania danych

Ad.1)-4) Dane przetwarzane są  ponieważ jest to niezbędne do realizacji Umowy, obsługi zlecenia  (Artykuł 6 ust. 1 lit. b) Rozporządzenia RODO (wykonanie umowy),

Ad.5) i 7)Dane przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora (Artykuł 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia RODO

Ad. 6) Dane przetwarzane są ponieważ osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych (Artykuł 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia RODO

Okres przechowywania danych

Dane przetwarzane są w celu realizacji Umowy, w trakcie jej obowiązywania. Po tym okresie dane przechowywane są w celach dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy, zapobiegania nadużyciom i oszustwom, wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych, statystycznych i archiwizacyjnych, maksymalnie przez okres 10 lat od daty wygaśnięcia Umowy.

Dodatkowo dane przetwarzane dla potrzeb marketingu bezpośredniego produktów i usług przechowywane są do czasu zgłoszenia sprzeciwu względem ich przetwarzania

Dane osób, z którymi nie doszło do zawarcia umowy przechowywane są do 12 miesięcy od złożenia przez firmę oferty, natomiast dane osobowe związane z rozmowami o tej ofercie i umowie zostaną usunięte z wyjątkiem danych potrzebnych do marketingu bezpośredniego.

Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym firmy hostingowe oraz podatkowo-księgowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Przysługują Państwu następujące prawa w związku z przetwarzaniem  Państwa  danych osobowych:

  • prawo dostępu do Państwa danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.

W zakresie w jakim Państwa  dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) mogą Państwo  dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

 

  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Państwa  danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.

W celu skorzystania z powyższych praw firma  udostępnia następujące kanały komunikacji:

  • forma pisemna

Adres:

Producent Stolarki Drewnianej KRZEMOWSKI Zakład Stolarski Zygmunt Krzemowski ul. Starobrzeska 24,49-305 Brzeg

  • poczta elektroniczna

Adres email:

biuro@krzemowski.pl

Informacje o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego

Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej informacji na stronie www urzędu https://giodo.gov.pl/

Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu systemów statystycznych.

Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics

W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

Logi serwera

Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:

  • czas nadejścia zapytania,
  • czas wysłania odpowiedzi,
  • nazwa stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
  • informacje o przeglądarce użytkownika,
  • Informacje o adresie IP.
  • Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  • Dane powyższe nie są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.
  • Udostępnienie danych
  • Dane z formularza kontaktowego podlegają udostępnieniu podmiotowi wskazanemu w dziale KONTAKT.

Administrator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

Cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www

W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

  • Internet Explorer
  • Chrome
  • Safari
  • Firefox
  • Opera

Urządzenia mobilne:

  • Android
  • Safari (iOS)
  • Windows Phone
  • Blackberry

Producent Stolarki Drewnianej KRZEMOWSKI Zakład Stolarski Zygmunt Krzemowski to specjalista w dziedzinie profesjonalnych wyrobów drewnianych, łączący rzemieślniczą pasję i współczesny design. W bogatej gamie produktów oferuje wysokiej klasy drzwi zewnętrzne, wewnętrzne, okiennice, parapety, meble drewniane, a także drewniane elementy do wykańczania i aranżacji wnętrz. Niepowtarzalny i indywidualny charakter realizowanych zleceń sprawia, że firma cieszy się uznaniem zarówno na rynku krajowym jak i międzynarodowym.

Czytaj więcej

Kontakt

Adres: ul. Starobrzeska 24,
49-305 Brzeg

Pracujemy: Pn - Pt: 07:00 - 16:00
Sob - Nd: Nieczynne

Telefon: +48 602 388 147

E-mail: biuro@krzemowski.pl